Contact   |   Volg ons TwitterFacebookInstagram
Volg ons TwitterFacebookInstagram

Family Day

De zaterdag van de Wieler 3 daagse Alkmaar is Family Day. Kinderen in de baan, hele gezinnen aan de balustrade, spektakel voor jong en oud. Het Evenemententerrein tegenover het Sportpaleis staat bol van gratis activiteiten waaronder Fixed Gear clinics en Dikke Banden Races. Het belooft een dagprogramma vol vermaak te worden met fietswedstrijden, springkussens, spellen, schminken, een ijskar en aansluitend het wielerspektakel op de wielerbaan. Deze dag start de finale avond van de Wieler 3 daagse Alkmaar al om 16.00 uur. Naast heren elite, dames en stayers staan ook jeugdige renners aan de start. Alle kinderen t/m 15 jaar hebben gratis toegang tot het spektakel op de wielerbaan.

Programma:

13.30 – 14.30 uur: Klaar voor de start Dikke Banden Races
14.30 – 15.30 uur: Fixed gear clinic onder leiding van NLcritseries

Klaar voor de start Dikke Banden Race

  • Categorie 1 : Jongens en meisjes die geboren zijn in 2011-2012, wedstrijd duurt maximaal 10 minuten
  • Categorie 2 : Jongens en meisjes die geboren zijn in 2009-2010, wedstrijd duurt maximaal 15 minuten
  • Categorie 3 : Jongens en meisjes die geboren zijn in 2007-2008, wedstrijd duurt maximaal 15 minuten.

Meld je aan en neem je fiets mee, dan zorgen wij voor de rest. Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op: https://www.klaarvoordestart.org/dikke-banden-races

Fixed gear clinic

Fixed gear racing is de jongste vorm van wielrennen. In snelle, korte wedstrijden rijden deelnemers wegcriteriums op baanfietsen, dus met een vast verzet en zonder handremmen. Naast hard fietsen zijn bochtentechniek en controle over je fiets belangrijke skills. Wil je ook eens ervaren hoe het is om op een baanfiets op de weg te fietsen en bochten te rijden? We bieden je de kans om kennis te maken met deze discipline. NL Crit Series organiseert vanaf 2015 fixed gear wedstrijden in steden als Amsterdam, Rotterdam en tijdens Draai van de Kaai in Roosendaal. Op zaterdag 2 november 2019 verzorgt NL Crit Series laagdrempelige clinics voor alle leeftijden en alle niveaus. Meld je aan voor een Fixed Gear Clinic, dan staat de baanfiets voor je klaar.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven