Contact   |   Volg ons TwitterFacebookInstagram
Volg ons TwitterFacebookInstagram

Dagverslag Dag 2

Dag 2 Wieler 3 daagse Alkmaar:
Op dag 2 hebben we mooie gevechten gezien voorin het klassement. De koppels voorin het klassement maken elkaar het leven zuur en dat levert een spannende strijd op!

Mannen:

De avond werd geopend met een klassementswedstrijd voor koppels. Asselman/Hester wisten de laatste sprint te winnen en sloten de wedstrijd daarmee winnend af.

De dernyseries zijn tot nu toe zeer zwaar bevochten. Op deze avond kroonde Wim Stroetinga en Maikel Zijlaard zich de beste achter de brommer. Het was een succesvolle dag voor de mannen van Deelen Verswaren; niet alleen Zijlaard, maar koppelgenoot Vincent Hoppezak wint de longest lap! Maar hier hielden de bloemen niet op; ook de koppeltijdrit werd door de mannen Zijlaard/Hoppezak winnend afgesloten in een tijd van 27.383sec.

De mannen aan de leiding tot nu toe, Vergaerde/Hesters wisten in een fel duel de koppelafvalkoers te winnen. In de afsluitende koppelkoers hielden ze zeer lang stand door al vroeg een ronde voorsprong te vergaren. Tersptra/de Pauw wisten in extremis de situatie recht te trekken en daarmee trokken ze het onderdeel naar zich toe.

Een bonusronde voor het passeren van de 100 punten levert Vergaerde/Hesters een bonusronde op waardoor ze aan de leiding blijven van het klassement.

Vrouwen:

Winst bij de vrouwen was er voor Tessa Dijksman in het onderdeel temporace, net als in de afvalkoers overigens! Door de twee overwinningen kruipt Tessa Dijksman omhoog in het klassement. De afsluitende puntenkoers werd met één punt verschil gewonnen door Nina Kessler die daarmee naar plek 3 in het algemene klassement gaat. Aan de leiding blijft de jonge Eline van Rooijen.

Stayers:

De stayers gingen hard van start en Christian Kos wist lang stand te houden aan kop. Tot de internationale mannen de aanval zochten en het stuivertje wisselen werd aan kop. Giuseppe Atzeni, de eindwinnaar van de eerste editie, wist uiteindelijk als eerste de finish te bereiken. Reinier Honig voort het klassement aan door als 3e over de meet te komen.

Sprinters:

Daan Kool wist de snelste tijd neer te zetten in de 200m tijdrit, die tevens dient als kwalificatie voor het sprinttoernooi. In de finale sprint moest Kool zijn meerdere erkennen in Gino Knies die daarmee goede zaken doet in het algemeen klassement. De afsluitende keirin werd wederom prooi voor Kool die de leiding in het klassement daarmee verstevigd kort gevolgd door Gino Knies op plek 2.

Jeugd:

De scratch werd gewonnen door Joeri Schaper en de puntenkoers ging naar Jan van Schaik, die met een knappe laatste sprint de winst binnen hengelde. De afsluitende temporace ging overtuigend naar Schaper dicht zie ook leider van het algemeen klassement mag noemen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven