Contact   |   Volg ons TwitterFacebookInstagram
Volg ons TwitterFacebookInstagram

Dagverslag Dag 1

Dag 1 Wieler 3 daagse Alkmaar:
Gisteravond werd het startschot gegeven op de derde editie van de Wieler 3 daagse Alkmaar. Spanning, snelheid en sensatie in het Sportpaleis Alkmaar!


Mannen
De mannen kregen een vol programma voor de wielen geschoven. Het eerste onderdeel van de avond was de puntenkoers voor koppels waarbij het publiek vroeg wakker geschud werd door een valpartij van Jesper Asselman en Roy Eefting. Na een korte onderbreking werd de wedstrijd weer hervat zonder al te veel erg en barste de strijd los. Otto Vergaerde en Jules Hesters wisten het onderdeel winnend af te sluiten, door Terpstra/de Pauw nipt te kloppen op de meet.

Na een korte break kwamen de renners de baan weer in voor het volgende onderdeel. Het geluid van ronkende motoren geeft aan dat de derny’s in actie gingen komen. Zeer hoog tempo in de eerste serie, die Moreno de Pauw samen met gangmaker Ron Zijlaard in extremis winnend af wist te sluiten. De tweede dernyserie werd gewonnen door Stephen Bradbury en Rene Kos.

De longest lap, een wedstrijd over 1 ronde, werd gewonnen door Yentl Ruijmgaard die met een kopstart en een rappe sprint de winst niet meer uit handen gaf.
Het volgende onderdeel op het programma was de koppelafvalkoers, ook wel ploegafvalling genoemd. Terpstra/de Pauw zagen hun koers eindigen toen er nog 3 koppels over waren. De overgebleven twee koppels, Stroetinga/van Zijl en Vergaerde/Hesters, gingen samen uitmaken wie dit onderdeel winnend af ging sluiten. Wim Stroetinga bleek de snelste sprint in de benen te hebben en kwam als eerste over de streep.

De tijdrit over 500m werd gewonnen door Ottenvanger/Eefting. Eefting, die eerder op de avond kennismaakte met het Alkmaarse hout, had een snelle tijd in de benen en klokte 27.703sec; dat is een snelheid van 65km/h!!
Het laatste onderdeel van de avond was de koppelkoers over 35 minuten en 10 ronden. Een spervuur van aanvallen; er werden rondes gewonnen en rondes verloren. Richting het einde van de koers hadden de favoriete koppels elkaar klemvast en lieten elkaar niet meer uit het oog. 6 koppels in de nulronde gingen het met elkaar uitmaken en Vergaerde/Hesters wisten voldoende ruimte te pakken voor de winst. Terpstra/de Pauw op een tweede plaats voor het koppel Zijlaard/Hoppezak op plek 3.


Stayers
De grote motoren in de baan en dat betekend snelheid en sensatie, maar vooral ook veel geluid. Een zeer snelle wedstrijd waarbij vooral de Fransman Emilien Clere zich kranig weerde. Reinier Honig moest diep in de beugels om de situatie recht te trekken en wist het onderdeel op zijn naam te schrijven. Een tweede plek was er voor de Duitser Daniel Harnisch voor de Zwitsers kampioen Giuseppe Atzeni.


Dames
De dames hadden een omnium over verschillende onderdelen op het programma staan. De puntenkoers werd gewonnen door Carolien van Herrikhuyzen. Tessa Dijksman wist de afvalkoers winnend af te sluiten en nam daarmee de leiding in het klassement over. De afsluitende temporace werd door Michelle de Graaf gewonnen. Eline van Rooijen, die zich in elk onderdeel kort wist te plaatsen, sluit de avond af als leidster van het klassement en zal zich op kunnen maken om dag 2 in de leiderstrui van start te mogen gaan.


Sprinters
Het sprinttoernooi werd aangevangen met een tijdrit over 200 meter, waar Tijmen van Loon de snelste tijd klokte, 10.586sec. De tijden worden gebruikt voor de indeling van de sprintseries. De winnaars van de series plaatsen zich voor de finale. De sprintfinale werd gewonnen door Daan Kool voor Tijmen van Loon en Gino Knies. Kool wist ook de afsluitende keirin te winnen en gaat daarmee aan de leiding in het algemene sprintklassement.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven