Een persoonlijk voedingsschema. Waar is het belangrijk voor?

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0
Je wilt afvallen of spiermassa opbouwen. Ben je van plan om beter op je voeding te letten? Wil je op gewicht blijven? Dat kunnen allemaal redenen zijn waarom je een voedingsschema opstelt. Een persoonlijk voedingsschema is afgestemd op jou. Het voedingsschema toont aan wat je precies nodig hebt om je doelen te bereiken.

Wat is een persoonlijk voedingsschema?

Als je spreekt over een persoonlijk voedingsschema dan heb je het over een voedingsschema die speciaal op jou is afgestemd. Een persoonlijk voedingsschema ondersteunt je optimaal. Zou iemand anders er gebruik van maken dan zou de uitwerking anders zijn omdat een persoonlijk voedingsschema alleen op jouw doelen is afgesteld. Een persoonlijk voedingsschema kan belangrijk zijn wanneer je wilt afvallen, op gewicht blijven, beter op voeding letten of spiermassa opbouwen.

De voordelen van een persoonlijk voedingsschema

Als je gaat afvallen of je wilt op gewicht blijven dan wil je resultaten zien. Een persoonlijk voedingsschema kan je dan helpen. Je houdt bijvoorbeeld afvallen gemakkelijker vol. In een persoonlijk voedingsschema wordt alles geschreven wat belangrijk is voor je om je doelen te halen. Een voedingsschema houdt alles nauwkeurig bij voor je.

In een persoonlijk voedingsschema is plaats voor flexibiliteit. Het bevat ook ruimte voor een eigen invulling. Mocht een dag anders verlopen als gepland. In het voedingsschema zal je gehele eetpatroon komen te staan. Welke maaltijden je nuttigt, de allergieën die je hebt. Vooruit plannen van eten komt in het voedingsschema te staan.

Plan vooraf de maaltijden in

Als je vooraf de maaltijden gaat inplannen en bereiden levert je dat niet veel stress op. Je weet dan al wat je gaat eten voor die dag. Brainstormen is dan niet meer nodig en je kunt op tijd koken. Het voedingsschema is daar ideaal voor. Als je het voedingsschema persoonlijk opstelt dan weet je altijd waar je aan toe bent. Je komt niet voor verrassingen te staan en houdt controle over je eetgedrag.

Wat staat er allemaal in een persoonlijk voedingsschema?

Je energiegehalte zul je vinden in een voedingsschema. Dat sluit aan op je doelen. Er wordt in het voedingsschema rekening gehouden met trainingen en rustdagen. Je eet altijd op gewenste tijden die je zelf mag kiezen. Je persoonlijke wensen komen erin te staan. Je schrijft eventuele allergieën op. In een persoonlijk voedingsschema staan ook leuke recepten. Loopt een dag anders dan gepland dan zal een persoonlijk voedingsschema flexibel zijn omdat je zelf kunt invullen.

Hoe werkt de opstelling van een voedingsschema?

Je persoonlijke voedingsschema is afhankelijk van jouw situatie. Eerst wordt het energiebudget berekend. Dat zal de juiste verhouding worden van de koolhydraten, eiwitten en de vetten. Bodybased.nl heeft duidelijke persoonlijke voedingsschema’s die aansluiten bij trainingen. Die zijn goed voor af te vallen, spiermassa opbouwen en zoveel meer…

Ieder mens heeft een eigen voedingsschema nodig

Ieder mens is verschillend. Daarom is een persoonlijk voedingsschema alleen op jou afgestemd. Het persoonlijke doel van iemand is ook altijd anders. Wil je aankomen, afvallen, trainen voor iets bijvoorbeeld het kan allemaal.

 

Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare